tisdag 18 juli 2017

Skulle ni vilja hjälpa mig med två viktiga saker?

Ibland när ni läser här på min blogg om dilemmat med att ha ME och att vården och forskningen är så undermålig, så kanske ni funderar på hur ni skulle kunna stötta och eventuellt dra ert strå till stacken. Det finns faktiskt några enkla grejer som ni kan göra som skulle göra stor skillnad, idag berättar jag om TVÅ enkla grejer ni kan göra. Det handlar om att så många som möjligt är med och dels sprider kunskapen om ME, men också uppmärksammar andra på vad som fortsätter att sätta käppar i hjulet för oss ME-sjuka. Och så behövs det pengar till biomedicinsk forskning.

Men först, det som sätter käppar i hjulet för oss är bristfällig och felaktig kunskap om sjukdomen som fortsätter att spridas inom vård och olika myndigheter världen runt. Kunskap och riktlinjer som grundar sig på forskningsfusk (PACE-studien). 

I USA har man precis tagit bort dom skadliga riktlinjerna men i England finns dom kvar och gör stor skada. Dessa riktlinjer påverkar alla andra länder, även Sverige. Var och varannan läkare här är fast i tänket att riktlinjerna baserat på forskningsfusk är det som gäller. 

Det här är vad ni kan göra för mig och andra ME-sjuka i hela världen:

Skriv under på att dom brittiska nationella riktlinjerna, NICE, som rekommenderar KBT och GET (träning) måste revideras: 


Mer om varför KBT och GET som behandling vid ME inte fungerar och till och med är skadligt:


Så, skriv under och dela det på sociala medier så mycket ni bara kan! Då får fler reda på att dom också kan hjälpa till och skriva under!

Och nu till detta med pengar som behövs för biomedicinsk forskning, det som faktiskt är på väg att lösa ME-gåtan:

Swisha 10 kronor, dela och uppmana flera att göra detsamma! Använd gärna denna bild för att sprida kampanjen!


Bildtext:

RME:s sommarutmaning
Nu samlar vi in pengar till forskningen!
Swisha 10 kronor, dela och uppmana fler att göra detsamma!

Inom ME/CFS-forskningen görs nu många nya upptäckter som vi på sikt hoppas ska leda till biomarkörer för diagnosticering och hopp om bot i framtiden. För att detta ska vara möjligt krävs mer pengar till forskningen.
Hjälp till du med!

Swisha 10 kronor till 123 056 33 95
(Mottagare RME forskning)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna några rader, och mitt tips är att först kopiera det du skrivit eftersom det ofta krånglar när man väl ska publicera det och kanske måste testa igen. Hoppas att det ska funka!