lördag 10 september 2016

Mer av havet

Vi återkommer alltid till samma ställe när vi åker till havet, dels för att vi redan vet att just dom klipporna vi måste gå över för att komma dit tar mindre energi än andra, gångvägen är väl inövad och min kropp känner igen rörelserna och slipper kalibrera om så mycket. Och så har vi en speciell klippavsats som vi går i och upp ur som också är invand och väl beprövad. Det är som en naturlig trappa som man också kan sitta och vila på, halvt under vattnet, så man kan kliva upp utan stress. Men oj så strömt det var i år på just det stället, det var inte alldeles självklart att kliva upp, men det hade ju varit värre om det varit strömt på ett okänt ställe. Fast detta ställe råkar även vara det vackraste stället vi vet, och vi har inte sett något som liknar det, det känns som en annan del av världen.

Förresten så ska ni veta att jag varit rädd för havet och vatten sen jag var liten och fick en yrselattack på det allra djupaste på badhuset, där det är sådär mörkblått och avgrundsdjupt.
Men min älskade make har hjälpt mig att övervinna det (och min systerdotter som tvingade mig att leka på badhuset när hon var liten, och man kan ju inte svika syskonbarn, man hoppar från 5 meter, så är det bara) och nu njuter jag av det där avgrundsdjupa och blåa och dyker till och med ner till botten och vänder. Det är ju verkligen inte så djupt egentligen, 3-4 meter, men är man rädd så är man.
I år var jag lite mer rädd för att dyka, men det är ju för att jag är lite mer utmattad och inte har koll på att hålla andan så bra. Så jag höll mig mest till snorkling och att flyta runt. Hand i hand med min man för att inte drivas med av strömmar.

Fler inlägg om vår resa till havet:

Kammanet igen!

Varje år vid exakt samma klippa så fångar jag (ömt) en havsnål och klappar. Dom är så långsamma att man undrar hur dom överlever. Släkt med dom coola sjöhästarna.

1 kommentar:

  1. Så häftigt! Liksom en helt egen värld är det under vattnet :) Å så häftigt med sjöstjärnor och havsål! :)

    SvaraRadera

Skriv gärna några rader, och mitt tips är att först kopiera det du skrivit eftersom det ofta krånglar när man väl ska publicera det och kanske måste testa igen. Hoppas att det ska funka!