söndag 3 april 2016

Utsikt genom en kikare

Det här är utsikten från sovrumsfönstret och den är jag så tacksam för. Jag ser naturens årstidsskiftningar så bra här, och uppskattar det mer nu när jag faktiskt har möjlighet att reflektera över det. Och inte orkar så mycket annat. Plussidan av sjukdomen. Om man ska va sån.

Jag längtar till grönskan, när det blir en naturlig ljus- och ljuddämpning som gör att jag står ut med dagen i sängen. Men vårljuset som åker slalom mellan kala träd är också vackert även om jag inte kan njuta av det så lång stund eftersom det är för starkt. Men skymningsljuset är behagligt och även skymningsfågelkvittret, det orkar jag oftast med.

Första bilderna är en stickling från en älskad begonia som jag hoppas ska bli stark och självständig med egna rötter.
Sista bilden är taget genom kikaren som vi har på fönsterbläcket, den jag spanar med för att se om vitsipporna är på gång. 
Dom är senare i år än förrförra året, då kom dom redan i slutet av mars.
Bilden genom kikaren är ju lite suddig, men det jag försökte fånga är en liten liten bäck som börjat sorla fram mellan träden. Det glittrade till så vackert när jag tittade ut och med kikaren såg jag att det var vatten. Sån skön eftermiddagskänsla.

Detta med att jag spanar efter vitsippor och att jag gillar att se årstidsskiftningarna kommer jag att skriva mer om i ett annat inlägg, håll utkik!


2 kommentarer:

Skriv gärna några rader, och mitt tips är att först kopiera det du skrivit eftersom det ofta krånglar när man väl ska publicera det och kanske måste testa igen. Hoppas att det ska funka!