söndag 3 maj 2015

Jag och friheten bakom huset


För några veckor sen kom jag ut alldeles själv för första gången på ett halvår, obeskrivligt skönt.
Hade jag inte haft min elscooter, stolstrapphiss och automatisk dörröppnare till källardörren hade det nästan varit omöjligt. Och hade jag inte haft dom grejerna men tagit mig ut ändå så hade jag fått betala väldigt dyrt i efterhand med svåra symtom i flera dagar, jag hade dessutom knappt orkat ta av mig ytterkläderna när jag kommit hem.
Det är så påtagligt nu att detta gör mig mer 'aktiv' fast utan att kosta så mycket. En jämnare fördelning på energiåtgång helt enkelt. Livskvalité.

Glömmer inte dom där orden som min första arbetsterapeut sa när jag bad om dessa hjälpmedel. "Fast du har ju balkong, då kommer du ju ut". Hon sa blankt nej.
Okej, hon är en av de värsta jag mött inom vården, men tänk vad många som måste möta liknande hinder för något man har laglig rätt till och som gör livet med svår kronisk sjukdom lättare att leva med. Läs här om FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning

Här ligger jag, mitt i och väldigt nära i ett hav av vitsippor på baksidan av vårt hus. Igår lyckades jag tvätta håret för första gången på två veckor och insåg att jag antagligen haft en liten miniskog i håret sen vitsippsgoset. Men hey, naturligt är bra, kanske onödigt med så mycket pollen bara.

Varsågoda, årets vitsippsbonanza och en liten söt humlerumpa!8 kommentarer:

 1. Vilken underbar plats och fantastiskt känslofulla bilder!!

  Alltså det gör mej så ont att läsa om en "kollega" som så totalt missuppfattat sitt yrkes kärna - tyvärr har jag oxå mött dom i mitt arbetsliv. :-( Är glad att du fick byta och att du känner att den hjälp du fått ökar din självständighet och aktivitetsförmåga! Tänker ofta på dej!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Så fin å rofylld plats Du har, en oas, vitsipporna är fantastiska.
  Jag längtar till vi fått snöfritt å lite mindre kyligt väder,
  solen lyser fint på en blå himmel men det är frys kallt så jag är inomhus.
  Jag hoppas Du får må bättre nu då Du får en dos vitsippa å solsken på kinden.
  kram

  SvaraRadera
 3. Härliga bilder. Vilken hemsk människa som tycker att det räcker att komma ut på balkongen, var ju en himla tur att du fick dina hjälpmedel till slut <3 Kram

  SvaraRadera
 4. Sara Boberg06 maj, 2015

  Men så vackert och fridfull. Så glad för din skull att du kom ut. ♡♡♡

  SvaraRadera
 5. Fantastiska bilder!! <3

  SvaraRadera

Skriv gärna några rader, och mitt tips är att först kopiera det du skrivit eftersom det ofta krånglar när man väl ska publicera det och kanske måste testa igen. Hoppas att det ska funka!