tisdag 27 januari 2015

Det var en gång en liten flicka

Såhär skrev jag förra året efter att ha lyckats komma iväg till badhuset en stund:

"15 oktober 2013

Det var en gång en liten flicka som älskade att bada. Varje gång hennes trötta och utmattade moster kom på besök ville fickan till badhuset med henne. Mostern ville självklart göra det för flickebarnet, hur trött och utmattad hon än var. Hur jobbig hennes atopiska eksem än såg ut och kliade. För hon älskade sin systerdotter högt över det mesta i livet. 

Badplaskandet tillsammans utvecklades under åren i takt med att flickan blev djärvare. Hon började hoppa från 1 meter, 3 meter, ja 5 meter. Och självklart måste moster med. 

Men moster var ju rädd för vatten. Hon hatade badhus sen hon var liten, hon förknippade det med att frysa och att inte orka simma lika mycket som dom andra barnen. Dessutom hade hon varit med om en otäck upplevelse en gång, mitt i en kullerbytta under ytan ovanför det allra djupaste fick hon en yrselattack och hon hittade inte vad som var upp eller ner. Känslan av att sugas ner mot avgrunden var skrämmande, även om hon inte egentligen gjorde det, för upp kom hon alldeles av sig själv. Men det kändes som en evighet. 
Och den känslan. 
Den dröjde sig kvar länge. 
Den rädslan.

Men flickan visste ju inte detta. Och det hade inte spelat någon roll, för moster skulle i hon också, så var det bara. I och hoppa. 1 meter, 3 meter, 5 meter. 

Dagen kom då flickan ville dyka ifrån simbassängskanten också. Det spelade ingen roll om moster aldrig gjort det i hela sitt liv. Hon skulle dyka. Fast det var bland det otäckaste hon visste. Att bara störta ner i avgrunden. Och hon gjorde det. 
Om och om igen. 
För nu vågade hon. 
Flickan hade hjälpt sin moster att övervinna skräcken från barndomens avgrundsdjupa simbassänger. 


Idag så dök jag för dig <3"


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna några rader, och mitt tips är att först kopiera det du skrivit eftersom det ofta krånglar när man väl ska publicera det och kanske måste testa igen. Hoppas att det ska funka!