söndag 27 april 2014

Att komma iväg igen!

Vi lyckades komma iväg till församlingens möte idag, ungefär två veckor efter förra tillfället. Känns lite overkligt men oerhört skönt.
Vaknade med lite mindre nässelfeber och nässelutslag än igår och jag var på nivån att kunna klä på mig och få ut mig själv till bilen som min man kört fram till porten.
Svårt att veta i förväg hur det ska gå, det kan vända på några minuter, som igår när bilturen till havet var för belastande.
När vi väl kom fram till möteslokalen så började hjärnan stänga ner, vi tänkte komma precis när det börjar för att undvika sorlet och alla intryck innan folk stillat sig, men vi var några minuter för tidiga.
Det blev att vi mötte gamla kompisar som precis var på väg ut, som hade varit på engelskspråkigt möte. Några hade aldrig sett mig i detta tillstånd förut, så det blev ju att vi pratade om det. Och, måste bara säga det, underbart när folk frågar rakt på sak!
Det var nog inte många meningar jag lyckades med, men det spelar mindre roll. Det var mysigt men tog på krafterna precis efter biltur.
Så, när mötet väl började, och jag låg ner i vilstolen så var jag redan rätt väck. Första föreläsningen vilade jag mig igenom och ungefär en timme senare kunde jag börja ta in lite av det som sades.
Och när mötet väl var slut var jag ändå såpass vaken i hjärnan att jag orkade prata med ytterligare några kära vänner. Lycka!


Min utsikt på mötet. Jätterosa var jag, man får ju matcha vårblommorna liksom. Och vid mina fötter kan man skymta en av församlingsherdarna som var dagens mötesvärd tillika foajémoppare. Det är inte en religiös ceremoni, om ni nu undrade över det, utan helt enkelt ett praktiskt litet tilltag för att hinna städa undan innan nästa församling kommer. Vi är många som delar på lokalen så då får man köra lite speciella städskift. För övrigt en mycket trevlig prick den där mopparn/herden/mötesvärden.
Rosa hade jag även på mina armband, ett av dom har jag precis knutit färdigt och tänkte lämna över till en kär väninna, men hon var sjuk idag. Lyckades inte i tumultet av allt trevligt folk att skicka med den med hennes man. Men den satt rätt bra där tills vidare.
Lägg till bildtext


4 kommentarer:

 1. Var asocial igår på festen och hade glömt hur man konverserar, Vi kanske är 90 år i förtid :) Diggar strumporna. Tänker försöka mig på ett extramöte i min kyrka i helgen, när det börjar sent och inte stör min bedrövliga dygnsrytm så förfärligt. Och vad mycket lättare livet skulle vara utan sorl. Men det är ju kul att säga Hej till folk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det gäller att passa in det i dygnsrytmen. Hoppas det ska funka för dig!

   Radera
 2. Rituell tvagning av golv hade annars kunnat vara en kul grej, lite som när hon tvättade Jesu fötter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men precis! Med alabasterkärl och sitt egna hår eller hur det nu var : )

   Radera

Skriv gärna några rader, och mitt tips är att först kopiera det du skrivit eftersom det ofta krånglar när man väl ska publicera det och kanske måste testa igen. Hoppas att det ska funka!